Sådan lyder en ældgammel talemåde. Men det passer, det er super vigtigt at du passer på din krop og hud hele livet hvis du vil se frisk og vital ud selv på dine ældre dage.

Jeg ville ønske at jeg havde 48 timer i døgnet, for så ville der komme indlæg hver eneste dag. Men idag følte jeg lige for at dele mine bedste skønhedstips med jer. Jeg arbejder på at lave nogle kursus aftner hen på efteråret som berør emnet, hvordan du passer på din hud helt naturligt. Byd gerne ind med emner:)

Lige siden at jeg har været omkring 14- 15 år har jeg renset min hud, hver morgen og aften. (med undtagelser). Det er nemlig meget vigtigt at få renset makeup og snavs/ sebum ( hudens fedt) væk inden at du skal sove. Når du sover reparere huden sig selv og derfor er det vigtigt at den er ren og mættet med en god serum/ creme. Hvis du lider af uren hud/ akne er det endnu vigtigere og det er også vigtigt at skifte hovedpude betræk hver 2 dag, da en masse bakterier udskilles. På den måde undgår du at “smitte” dig selv.

Så råd nr 1) RENS altid din hud morgen og aften med en mild rensemousse/ rensemælk og derefter en toner. 

2) Serum, jeg kan huske i min Matas tid for nok 10 år siden, da serum én blev introduceret i DK. Det var lidt spøjst, hvorfor skulle man komme noget tynd creme på huden som ikke umiddelbart gav den store effekt. Men det gjorde det. Jeg kalder det det for hudens “forsikring”.  En serum består af meget aktive ingredienser, som trænger længere ned i huden(dermis) end en creme, som kun arbejder i (epidermis) overhuden.  Dermis er rigt på kollagene fibre, og elastiner som gør vores huden elastisk men også giver den fylde. Vi mister disse proteiner med årene. Allerede fra vi er ca 20 år mister vi disse ungdomsproteiner.  Og her spiller din livsstil ind( miljø, kost, hudpleje) og selvfølgelig dine gener.

 

3) Dermaroller, dette lille stykke værktøj er genialt til dig som gerne vil fremme din cellefornyelse, mindske rynker, strækmærker, ar, solskader m.m. Metoden kaldes micro-needling da vi udnytter hudens naturlige evne til at genskabe sig selv efter skader. Når huden rulles med disse små nåle, ber vi den om at producere flere kollagene/ elastine fibre. Det anbefales at du gør det ca 1-4 gange om ugen, om aftenen alt efter hudens tilstand (sart/ tør/ ældre/ m.m.). Jeg er meget glad for min rulle og den kan snart købes i min butik, i et sæt med en super effektiv serum fra DermaOxy. En rulle og serum kan bruges ca 20-30 gange. Det anbefales IKKE at rulle på en betændt akne hud.

4) A vitamin, virker enormt cellefornyende og en stærk antioxidant. A vitamin er meget veldokumenteret i hudpleje. Det fjerner ikke dybe rynker, men det kan minimere de fine linjer og gøre overfladen mere glat. Vitaminet beskytter os også imod skader og virker cellefornyende, det gør vores hud stærkere, og reducere ar. Jeg bruger selv metamorphique fra Beauté Pacifique som natcreme ca 3 gange om ugen. Det er meget vigtigt at du kun bruger den om natten, da A vitamin er lysfølsomt og kan reagere med sollys og danne evt pigment forandringer. (kan købes på min webshop). Booster 3 er til uren hud.

5) Kost og vand! Som egentlig er det vigtigste råd, men nu er emnet hudpleje. Men husk gerne 2 liter væske dagligt helst fra rent vand evt med citrusfrugter, evt danskvand, og urtete feks brændenælde te men også feks grøn, rød, hvid te som indeholder flavonoider (antioxidanter). Brændenælde te indeholder en masse sunde mineraler for vores hud. Desuden virker det blodrensende. Kost (økologisk) skal bestå af nogle gode olier fra kokos, valnødder, mandler, fisk, avocado m.m.og 600 gram frugt og grønt. Spis efter sæsonen. Lige nu er bær et hit, de indeholder en masse C vitaminer som indgår i dannelsen af kollagene fibre. Fibre fra feks havregryn,eller hørfrø/ grove grønsager er gode da de “suger” gift fra fordøjelsen. Rigtig mange med dårlig hud/ eller som er meget rynkede har en dårlig fordøjelse. Så ind med fibre og frugt og grønt til alle dine måltider<3

 

6) Gua sha stenen burde være allemandseje, stenen hjælper med at afspænde dine muskler i ansigtet, og dem har vi ca 53 af. Så ser du små sur ud, 11 taller imellem brynene, grå og kedelig tient, ind med stenen et par gange om ugen. Stenen hjælper også med at ilte dine celler. Og når huden iltes fremstår den friske og glattere, og du får udskilt væske ophobninger feks under øjenene. Jeg bruger selv ” echium olie fra Pai” den er meget fugtgivende men også nærende, og duften er helt drømmende. Perfekt efter en lang og travl dag. (Den kan også købes i webshoppen).

Det var alt for nu.

Tak fordi at du læste med<3