was successfully added to your cart.

Denne raw brownie er simpelthen så lækker. og så tager den ingen tid at lave. Den er sødet med abrikoser, og et par få dadler,  men ønsker du en lidt sødere version kan du bruge kun dadler. Grunden til at jeg har valgt primært at søde med abrikoser er, at de har et lavere GI. end dadler.

 

Glykæmisk index vil sige hvor hurtigt kulhydrater påvirker vores blodsukker. En tørret abrikos har et lavt GI på 44 men dadler har et højt på 146. Nødder har generelt et GI på 35.

Opskrift

 

200 gram ristede hasselnødder (rist dem gyldne 5 min på en tør pande)

15 bløde abrikoser (bruger dem fra biogan) sættes i blød i vand ca 30 min. inden

4 store dadler uden sten

1 spk kakao med top (feks Urtekrams)

60 gram mørk chokolade smeltes

4 spk mandeldrik/havremælk/ fløde/ eller kokosmælk, kommes op i den smeltede chokolade.

lidt salt.

KUN 4 ingredienser!!!!

Blend de ristes hasselnødder i en foodprocesser, det tager ca 5 min. Du skal køre indtil olien frigives en smule.(husk at tril skallen af i et rent viskestykke inden du blender)

Hæld nu vandet fra de bløde abrikoser, Tilsæt nu abrikoser og dadler, og et lille nip salt og blend massen til den er helt fin og fast. hæld nu chokolade ganache (  1/2 delen af chokolade/mandeldrik) og blend en smule.

 

Massen kommes på bagepapir og formes firkantet. Hæld resten af chokoladen på og pynt med en smule ristede nødder. Spises afkølet og feks sammen med en kop pebermynte te. og evt friske bær.

Hasselnødder er rige på kostfibre, folinsyre, E vitamin og magnesium. E.n skøn cocktail til din hud & tarmbakterier<3 Fibrene giver en god mæthedsfornemmelse