was successfully added to your cart.

Nu er sommeren endelig på vej og så er det tid til danske jordbær og rabarbra. Jeg fik et kæmpe bundt rabarber forleden af min veninde´s mormor. Sikke et syn, jeg har aldrig set sådan en flot plante før.

Jeg er virkelig fascineret af hvordan vi kan dyrke vores egen mad, jeg synes at det er et privilegium at kunne gå ud i vores haver og høste urter, frugter, grønsager m.m. Og vide at de er dyrket med kærlighed, og uden farlig kemi. Det er mad med glæde hvis du spørger mig.

Indholdsmæssigt er både jordbær og rarbarber supersunde, de er spækket med fibre, C vitamin, kalium og jern. Spis dem gerne hver dag i hele sommer perioden det er et boost for dit immunforsvar.

Jeg er på detox I øjeblikket, og det indebærer at jeg primært lever vegansk ( jeg spiser dog lidt fisk indimellem). Og hvor har jeg det dog skønt, men der kommer et indlæg omkring dette når jeg er færdig. Jeg har lige en god uge igen. Nå men den traditionelle rødgrød med fløde (og sukker)bliver det ikke til. Men det skal da ikke hindre mig i at lave noget tilsvarende som man kan spise med god samvittighed. Jeg synes at grøden blev dejlig frisk og sur, og så med lidt sødt honning og mandelmælk på. 

 

Her kommer opskriften

  • 1 bundt rarbaber
  • 1 bakke jordbær
  • 1 bakke hindbær ( kan undlades eller du kan bruge en pose blåbær i stedet)
  • 2 spk Agar agar ( vegansk stivelse fra alger)
  • Et lille nip salt
  • 1 tsk Vaniljepulver
  • 2 spk blomster honning
  • Saft og skal fra en lime (indeholder bitterstoffer som er super godt til at styrke din lever/ fordøjelse, husk øko!)
  • 2 spk æblemost
  • Tilbehør, mandelmælk uden sukker, lidt honning, ristede hasselnødder og frisk hakket basilikum. Det er vildt lækkert til jordbær og lime.

Rens alle bærene og rarbarber og skær dem i små stykker, kom det hele op i en gryde inkl de våde og tørre ingredienser. Lad det simre ca 10 min under omrøring. Lad grøden afkøle og du kan nu enten spise den med små stykker eller blende den. Stil den koldt indtil den skal spises, med mandelmælk og tilbehør.