Jeg er vild med at lave min egen nøddemælk, fordi at man slipper for tilsat olier, konservering, tilsat sukker  m

Det meget nemt, og det eneste du skal bruge er et lille stykke stof / osteklæde (kan købe i feks isenkræmmeren til ca 50 kr) en god blender, og glas du kan fylde på.

Jeg starter med at tage 200 gram økologiske nødder denne gang græskarkerner, mandler og cashew nødder. Læg  dem i vand i en skål i min. 4 timer, gerne en glas skål på køl. Du kan også bruge feks hampefrø, pekan, valnødder, hasselnødder, sesam. ( Sesam nødder smager lidt specielt, men er en super kilde til calcium og jern) Prøv dig frem.

Du kan også bruge feks rene mandler så bliver den meget sød som marcipan.

Når nødderne har ligget i blød, skyller du dem.

Put dem i en god blender med ca 1, 2 liter vand, 3 dadler/ 2 spk ahornhorn sirup, et lille nip salt og feks 1 tsk vaniljepulver. Blend det godt ca 3-4 min.

Nu er mælken helt hvid som alm komælk.

Tag nu en skål, og en kaffetragt/ si med dit nyvaskede klæde og si mælken ned i skålen. 

Hældes på 1-2 flasker og nyd den kold, i kaffen, smoothies, chiagrød mm. Den holder ca 4 dage. Jeg drikker den dog inden. Jeg elsker den iskold. Mums.