Denne mættende salat er super sund og frisk. Den består bla af grønne asparges som er meget gavnlige for din fordøjelse grundet det høje indhold af kostfibre, desuden indeholder de næsten ikke nogen kcl, og er fyldt med B vitaminer, bla folinsyre som er meget vigtig for kvinder som ønsker at blive gravide eller er gravide. Asparges fremmer også kroppens dannelse af stoffet glutathion( en aminosyre & stærk antioxidant), et stof som hjælper leveren med at afgifte kroppen.

Aspargesene lavede jeg igår, bagt med citrus skaller og jeg valgte at komme dem i salaten idag. Jeg kan godt lide at få mange forskellige elementer i min salat, som sprødt, bagt, knasende, salt, surt og bittert. På den måde “tilfredsstiller” du alle dine sanser.

Tilbehøret er quinoa et lille fint og protein rigt frø som mætter dejligt.

 

Opskrift:

1 bundt bagte asparges ( 1 revet citron og 1 revet appelsin, 1 spk olivenolie, 1 fed hvidløg presset og salt og peber, bages ca 20 min )

1 pose frisk spinat

2 stk revede rødbeder / el 1 revet pose rødbeder (Jeg bruger økologisk revede rødbeder fra Kvickly, da jeg ikke gider at stå og fedte med dem, ellers brug handsker)

50 gram økologiske svovlfrie tranebær fra Biogan

50 gram sesamfrø

 

1/4 vandmelon

1 rødt æble

1 agurk

Dressing; 2 spk olivenolie eller valnøddeolie, saft fra 1 citron, salt og peber

1 bundt persille og 1 bundt brøndkarse

Vend alle tingene sammen og lad den gerne trække 1 time eller 2:)

150 gram kogt quinoa, kogt i urte boullion fra Vogel.

1 tsk gurkemeje (vendes i når de er kogt)