Denne her lille sommerkage må jeg lige dele med jer, som gerne vil have en lille sød treat uden raffineret sukker, gluten og mælkeprodukter. Den er meget nem at lave, den kræver dog lige lidt iblødsætning af nødder.

Kagen består af en mandel/ kokosbund, og cremet “cheesy” topping.

Du skal bruge: til ca 4 pers.

  • 60 gram mandler
  • 4 store dadler
  • 50 gram kokos
  • 1 spk kokosolie
  • 1 spk citronsaft
  • 1 spk peanut butter.

Blend først mandlerne til mel, blend de resterende ingredienser. Rør mandelmelet sammen med den bløde masse. Fordel nu i en lille springform, ca 15 cm diameter.

  • 125 gram ægte blåbær (frost feks fra kvickly)
  • 2 spk æblemost
  • 1 spk agar agar (vegansk fortykningsmiddel)
  • Skal og saft fra en revet lime
  • Et lille nips salt.

Koges nu op og lad det simre i ca 4 min under omrøring. Køl nu massen af og blend med 100 gram silketofu og 1 spk smeltet kokosolie. For ekstra creamy, blød 100 gram cashewnødder op i vand min. 4 timer og blend sammen med blåbærmassen og tofuén.

 

Fordel ovenpå nøddebunden, og stilles koldt evt i fryseren 1 time inden servering. Pynt feks kokosflager, friske bær, hakket mørk chokolade.

tip_ Den kan også fryses, den skal dog tages op 2 timer før at du vil spise den. Den holder i køleskabet i 3 dage.