Forleden fik jeg simpelthen lyst til en lækker sprød salat med salt dressing. Når heden raser er det dejligt og tillokkende med ekstra salt for at opretteholde en sund elektrolyt balance. Kroppen er smart ikke?

 

Jeg anbefaler klart at du køber himalaya salt, det smukke pink salt er nemlig fyldt med ca 84 mineraler, som giver kroppen energi, ro og balance. Alm bordsalt er nemlig fyldt med jod og bleget. arghhh. Du kan tit finde himalaya salt på spot i feks REMA 1000 eller Netto.

Nå, opskriften opstod egentlig efter den måde jeg laver mad på, nemlig hvad jeg har i køleskabet.

Du skal bruge til ca 4 pers. 

1/2 skyllet, fint hakket spidskål. Vendes bagefter med 1/2 tsk salt og saften fra en 1/2 citron samt skal (husk øko, hvis du ikke bruger øko normalt). Lad det trække lidt, salten og syren hjælper med at mørne kålen så den bliver nemmere for fordøjelsen.

 

Hak 2 stk  romaine salat, fint. Skyllet

1 pakke ærte skud. skyllet

1 moden mango i skiver

ca 20 saltede mandler, jeg bruger dem fra Anglamark.

3 spk sesamfrø

en håndfuld urter, feks citronmelisse, persille eller koriander. pyntes.

 

Anrettes på et fad.

Nu kommer det bedste.

Dressing.

1 ds god fed kokosmælk kold, feks fra fakta 365 øko. Kun den fede del

1 spk peanutbutter

lidt salt/ peber

saften fra 1 citron. blendes creamy. 

 

Serves feks til kylling, fisk eller med kogt kold quinoa. Lav salaten gerne dagen før og top bare på dagen med sesamfrø, urter og dressing.