Mmmmm er der noget bedre end en god pesto, til dine salater, i vegetar burgere, på et stykke brød, eller til grønsagsstave m.m.?

Denne her pesto er virkelig nem at lave det tager kun 2 min og den kan varieres til det uendelige, du kan også bruge basilicum, mynte, estragon, spinat m.m.

Vidste du at urter er fyldt med klorofyl. Klorofyl er det grønne farvestof i planter. Når planter absorbere rødt og blå lys, danner de den grønne farve via fotosyntese.

Dvs sige at det er en superfood, da klorofyl er en stærk antioxidant og virker også basedannende. Når vores krop er let basisk er den sundeste, desværre er det meget svært at skabe en basisk krop. Men ved at spise en masse grønsager til alle måltider, urter, drikke vand med citron, spare på kød/ animalske produkter, korn og sukker er du et skridt på vejen.

Du finder klorofyl i grønne grønsager og urter, men også spirulina, hvedegræs og byggræs indeholder store mængder.

 

Klorofyl er med til at–>

Hjælpe kroppen med at afgifte, da stoffet binder giftige tungmetaller

Give ilt til vores celler, og dermed mere energi til vores krop

Fungere som en naturlig deodoranr, det siges at neutralisere svedlugt og dårlig ånde

Skabe en sundere fordøjelse

Give smukkere hud og hår

og meget mere……

 

Opskriften på denne pesto er

1 dl god olivenolie

1 fed hvidløg

1 bundt persille

1 bundt citronmelisse

Saft fra 1/2 citron

1 håndfuld mandler, lagt i blød natten over

lidt salt

1 dl ærter

evt lidt vand

 

Blend det hele og stilles nu i en lufttæt beholder, pestoen holder ca 3 dage hvis ikke at den er spist inden da:)